vineri, 17 iulie 2020

DIN ÎNTREBĂRILE UNUI SCEPTIC ADRESATE UNUI SAHAJA YOGHIN (Dialoguri cu mine însumi) - Al treilea dialog

 Despre natura divină a energiei Kundalini)

Shri Mataji Nirmala Devi

 

- Ce a însemnat Shri Mataji pentru tine?

            - Revelaţia vieţii!

            - Cum adică? Fii mai explicit!

            - Să încerc! Uite: un prim efect al acestei revelaţii, ar fi acela că în viaţa mea se disting două etape distincte: înainte şi după Shri Mataji!

            - Interesant! Intuiesc că înainte...

          - Da, intuieşti bine! Înainte eram un om ca toţi oamenii, inconştient de importanţa mea reală, de potenţialul meu, de misiunea trecerii mele pe acest pământ.

           - Nu te supăra, dar... iar eşti preţios! Faci afirmaţii asemenea unui... profet?! Cine te crezi tu să vorbeşti de... importanţa mea reală, de misiunea trecerii mele pe acest pământ?

            - Ai dreptate să mă persiflezi! Probabil că şi eu aş fi făcut-o în locul tău!

            - Bine că am şi eu o dată dreptate!

- Te rog să mai ai puţină răbdare! O să-ţi explic imediat că, de fapt, nu am devenit un încrezut ce se crede profet, ci un om care se cunoaşte mai bine şi are încredere în sine însuşi.

            - Bine, fie! Dar să nu-mi pui prea mult răbdarea la încercare, căci... (îngăduitor şi... puţin ironic) Hai, te ascult!

            - Ţi-ai pus vreodată întrebări asupra naturii energiei Kundalini? De unde provine ea şi de ce se manifestă aşa de târziu şi doar în condiţii speciale? 

- Sincer... nu mi-am pus niciodată astfel de întrebări. Tu eşti cel care mi-a vorbit despre energia Kundalini, tu mi-ai dat Realizarea Sinelui, tu m-ai învăţat să simt vibraţiile, aşa că... tu să dai răspunsuri la aceste întrebări!

- Înainte de a-mi continua ideea, sunt nevoit să te corectez puţin: nu eu am făcut toate acestea, ci Shri Mataji! Shri Mataji a fost Aceea care, nu numai că ne-a dat Realizarea Sinelui şi ne-a învăţat să simţim şi să folosim vibraţiile, ci ne-a dat cunoaşterea şi ne-a acordat puterea să dăm, la rândul nostru, Realizarea Sinelui tuturor celor ce şi-o doresc!

            - Să înţeleg că tu nu-ţi arogi niciun merit?!

          - Nu! Niciunul! Sunt fericit doar dacă mă manifest ca un bun discipol al lui Shri Mataji şi reuşesc să-I transmit mai departe învăţătura!

            - Bine, fie! Dar îmi eşti dator un răspuns!

            - Nu am uitat! Iată, revin.

            - Iar eu sunt ochi şi urechi!

- Când am aflat despre energia secretă Kundalini şi despre importanţa ei pentru fiecare individ în parte, dar şi pentru indivizii organizaţi în grup, pentru întreaga materie, cât şi pentru planeta Pământ şi întregul univers...

        

Fractal
    - (din nou ironic) Ne oprim şi noi, undeva, spre...  infinit?...

            - Nici măcar acolo, prietene!

            - ?!?!?!

            - Energia Kundalini se manifestă la nivelul fiecărui element, al fiecărui atom ce se găseşte în Univers!

            - (nerăbdător) Dezvoltă!

            - Noi suntem obişnuiţi cu lumea materială; pe aceasta o percepem şi o înţelegem prin cele cinci simţuri cu care am fost dotaţi. Pentru că este palpabilă, are contur, culoare, miros, greutate... Dar dincolo de ceea ce percepem noi, oare nu mai există nimic?

- Păi, ce-ai mai vrea tu să fie?!

            - Dar energia Kundalini? Dar vibraţiile răcoroase pe le-ai simţit şi tu în palmă?

- Ştiu şi eu ce să spun?

            - Vezi? Nu crezi că energia Kundalini a existat în noi, a existat cu noi încă de la începuturile lumii, fără a fi conştienţi de ea? Dar a existat! Aceasta înseamnă că ea este de o altă natură, una ce nu a putut fi sesizată prin cele cinci simţuri!

            - Ştii că ai dreptate?

           - A trebuit să apară o persoană, o personalitate ca Shri Mataji care să ne vorbească despre această energie, să ne înveţe unde o putem descoperi, cum s-o activăm şi cum s-o folosim pentru evoluţia noastră.

            - Încep să înţeleg unde vrei să ajungi...

            - Fii atent: aici este vorba despre evoluţia spirituală, nu des-pre una oarecare, despre cea... fizică sau intelectuală!

            - Gata: a apărut lumina! Din această cauză vorbeşti tu despre revelaţie!

            - Aha! Acum ai înţeles şi tu!

            - Şi vrei să spui că energia Kundalini este de natură divină?!

           - Da! Pentru că energia Kundalini a apărut odată cu facerea lumii – deci... de la Dumnezeu citire! – şi o regăsim în fiecare nouă formă de viaţă ce apare pe Pământ!

            - Cum aşa? Îţi dai seama că afirmaţia ta poate fi considerată deplasată?

            - Prietene, aşează-ţi, te rog, mâinile deasupra acestei flori şi încearcă să-i simţi energia, să-i simţi vibraţiile!

            - Vrei să spui că şi o floare poate avea vibraţii?!

- Încearcă singur şi vezi! Un om deştept cercetează, nu ia totul de-a gata, dar nici nu neagă cu încăpăţânare certitudinile!

            - Bineee!... Dar... ştii că ai dreptate? Floarea chiar emite vibraţii! Vibraţii răcoroase! Adică... se manifestă energia Kundalini a florii?!

            - Senzaţia ce ai simţit, ia-o ca un răspuns afirmativ! Floarea ţi-a dat răspunsul, nu eu! Mai bine zis, energia Kundalini a florii este cea care ţi-a vorbit!

            - Cum se poate aşa ceva?!

            - Gândeşte doar că floarea este vie!

            - Deci, şi un pom...

            - Da! Şi un pom! La un pom ai avantajul că poţi să-l îmbrăţişezi şi, printr-un banal contact fizic, să vă uniţi energiile, să faceţi schimb de energii...

             - E minunat ce-mi spui!

           - Mai ţii minte când ţi-am vorbit despre dragostea ce trebuie s-o manifestăm pentru natură? Acum înţelegi mai bine sensul ace-lor afirmaţii. Natura este vie şi noi suntem una cu ea! Suntem uniţi prin minunatele fire de energie Kundalini!

        - Ai avea curajul să afirmi că suntem uniţi şi cu bolovanul de pe malul râului, şi cu apele învolburate ale râului?...

            - Da! Şi bolovanul, şi apele râului au propria energie Kundalini ce este în comuniune cu energia universală, deci, şi cu a noastră!

            - Ai putea spune că suntem toţi fraţi!...

            - Da! De ce nu? Te-ar deranja cu ceva?!

          - Nu văd de ce m-ar deranja! Doar experimentez fericirea de fiecare dată când mă găsesc pe malul unui râu şi mă joc cu pietricelele acelea rotunde şi şlefuite de vremi şi ape, lansându-le spre vâltoare şi bucurându-mă de salturile lor vesele. Acum îmi dau eu seama de ce sunt atât de liniştit în acele momente şi de ce mă regăsesc în bucuria copilului!

- Şi redevii inocent, dragul meu prieten!

            - Că veni vorba: să fie inocenţa singura cale de a atinge starea de yoga?

            - Inocenţa nu este o cale! Este însă o condiţie obligatorie! Dar despre acest subiect o să vorbim într-un alt dialog.

 

Note de jurnal: Noi perspective se deschid pentru sceptic, adică pentru căutătorul de-alături de noi sau... pentru cel din interiorul nostru. El va trebui să accepte natura divină a energiei Kundalini de care tocmai a aflat şi căreia i-a perceput prezenţa prin răcoarea emisă în palme, în Sahasrara sau... deasupra unei flori. Să fie caracterizată şi piatra din râu de energie? Şi râul? Şi peştii din râu?! Şi dacă ele o posedă încă de când s-au format/s-au născut, adică de la... Facerea lumii, chiar să însemne că energia Kundalini este de natură divină? Dar ce vor spune preoţii din biserici despre o asemenea afirmaţie? Vine ea în contradicţie cu dogmele religioase? Nu o vor considera o blasfemie?

          Răspunsurile pot fi diferite, în funcţie de sursa exterioară (preoţi, credincioşi, etc.) la care apelăm, sau de... sursa interioară? Oare, nu ar fi timpul să-i dăm mai mult credit sursei interioare în relaţia directă cu natura, cu... divinul? De altfel, ce păcat am săvârşit recunoscând un fapt: am simţit vibraţiile, răcoarea inconfundabilă din palme, din palmele care... vorbesc! După cum a prezis profetul Mohamed!


(Fragment din volumul „Nevăzutele cărări”, Editura PIM, Iași, 2013)